X

Найкращі спортседани сучасності з харизмою з 2000-х

Хтось скаже, що ця стаття запізнилася років так на десять, хтось із посмішкою згадає легенди минулого. Але ми віримо, що дух спортивних седанів живе у ваших серцях і ви оціните нашу сьогоднішню добірку десятки найкращих спортседанів нашого часу.

1. Mercedes-Benz AMG C63 S

Типовий представник гарячих німецьких седанів з палаючим V8 під капотом. Його підвіска така сама жорстка, як і його характер.

2. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Про цю машину можна просто сказати – під капотом встановлено V6 авторства Ferrari. Чи варто ще щось говорити про завзятість її поведінки на дорозі?

3. Alpina B5 Biturbo

Про Alpina складно сказати щось нове, адже кожне їхнє творіння – зразок мистецтва. Про всяк випадок додамо, що машина оснащена 4,4-літровим V8 потужністю 600 к.с., які передаються на всі чотири колеса.

4. Mercedes-Benz E63 S

4,0-літровий твін-турбо V8 на 604 к.с. і розгін до 100 км/год лише за 3,5 с. Крім цих жахливих цифр, у седана є ще спеціальний Drift-режим, що дає йому змогу повністю розкрити потенціал пекельних коней під капотом.

5. BMW M5 Competition

Такий суперседан може змагатися хіба що сам з собою, адже він і так кращий за звичайну M5 («звичайна M5» – яке блюзнірство). А, правда, є ще Alpina B5…

6. Audi RS6 Avant

Універсал? Серйозно? Серед кращих спортседанів? Ну, ні RS6 у кузові седан. Але чи варто через це забувати про його 591 к.с. і розгін у 3,28 с. До «сотні»? Гидке каченя володіє доволі непоганими м’язами.

7. Mercedes-Benz AMG CLS 53 4Matic+

Так. Спорт тепер буває і гібридним. Навіть якщо це Mercedes-Benz. Пікова потужність рядної шістки і електромотора становить 429 к.с. загалом. Якщо хочете їздити з вогником, але при цьому заправляти машину дешевше – обирайте цей CLS.

8. Alpina B7

Як і у молодшої B5, тут встановлено мотор на 600 к.с. Щоправда, тут ви будете більше отримувати задоволення від комфорту, а не від драйву. Хоча, безумовно, драйв теж є.

9. Tesla Model S Performance

600 к.с. і 3 с. розгону до «сотні»! Хм, ні … тут набагато важливіше те, що до зарядки на цьому американці можна ганяти близько 620 км.

10. Audi RS3

Було б справедливо все-таки згадати і про якийсь спортивний седан Audi. З його 4,1 с. розгону до 100 км/год. RS3 цілком підходить на цю роль.