X

Майкл Джордан на тлі боротьби з расизмом створює власну автоперегонову команду

Найвидатніший баскетболіст за всю історію гри ще не награвся в менеджера і вирішив створити власну команду для участі в американській автогоночній серії Nascar — повідомляє портал meta-ratings.kz.

Партнером Джордана буде відомий автогонщик Nascar Денні Гемлін, а почати виступи команда планує вже з 2021 року. На роль гонщика запросили чорношкірого пілота Боба Воллеса, а команда позиціонуватиметься як «перша чорношкіра», що в сучасних реаліях доволі актуально.

Майкл Джордан не був би самим собою, якби не приєднався до тренду навколо Black Lives Matter: “Я виріс у Північній Кароліні. Батьки часто водили нас з братами і сестрами на перегони. Я все життя залишався шанувальником NASCAR. І можливість очолити власну команду здається мені неймовірно цікавою. Історично в NASCAR є проблеми з різноманіттям, тут дуже мало чорних босів. Зараз прекрасний момент, щоб серія змінювалася і еволюціонувала. Я систематично веду боротьбу з расизмом і бачу тут шанс повідомити про це новій аудиторії, а також дати чорним більше можливостей в перегонах”.

Команда планує отримати №23, культовий номер для всіх любителів спорту, саме під ним грав у баскетбол сам Джордан. А загалом, ця ідея здається доволі цікавим бізнес-проектом і для спонсорів, і для вболівальників на тлі всесвітньої істерії навколо Black Lives Matter.

*** Nascar — це одна з найпопулярніших (якщо не найпопулярніша) гоночних серій у США. Спортсмени змагаються на серійних автомобілях на овалах, боротьба кузовних машин відбувається борт у борт, а швидкості перевищують 200 миль на годину.

Майкл Джордан — найвидатнійший баскетболіст усіх часів і народів, а в даний час є власником команди НБА «Шарлотт Бобкетс». Його робота на посаді менеджера (на відміну від його гри) зазнає жорстокої критики. Очевидні його помилки під час вибору гравців на драфті, необґрунтовано високі контракти для посередніх баскетболістів і, навпаки, низькі контракти для лідерів. Найкраще досягнення “Шарлотт” при Джордані — це потрапляння в плей-офф в сезоні 2009/2010. Водночас команда має кілька сумнівних рекордів, на кшталт «найменша кількість здобутих перемог у сезоні».

Боб Воллес — не найтитулованіший автогонщик (жодної перемоги за 4 роки і жодної перемоги навіть у другому дивізіоні майже за сотню перегонів), але широко відомий завдяки своїй харизматичності. Наприклад, навесні цього року він влаштував скандал на рівному місці, стверджуючи, що йому в бокси підкинули «петлю шибеника». Зі своїми претензіями чорношкірий пілот дійшов навіть до президента Трампа, а “справу” розслідувало ФБР. Насправді це був просто обривок брудної мотузки серед технічного сміття.

Джеймс Денніс Алан “Денні” Гемлін — діючий пілот, віце-чемпіон 2010 року NASCAR Sprint Cup Series, в активі якого понад сорок виграних перегонів.