X

Макс Ферстаппен і Red Bull взяли гору у битві проти Ferrari

Это десятая победа нидерландского гонщика в Формуле-1

Гран-прі Італії принесло 10 поспіль перемогу голландцю Максу Ферстаппену на Формулі-1. Друге місце зайняв його товариш по команді Red Bull Серхіо Перес. Таким чином, Red Bull продовжила свою переможну серію до 15 гонок, залишивши позаду господиню треку — Ferrari. Карлос Сайнс і Шарль Леклерк, які виступають за неї, посіли третє і четверте місця відповідно. П’ята позиція за Джорджем Расселом із Mercedes.

Як відбувалася битва найкращих гонщиків світу, бачив наш фотокореспондент Андрій Гончарук. Найяскравіші моменти недільного вікенду у Монці він зберіг на своїх фото.

Ферстаппен на старті відставав від Карлоса Сайнса, але зрештою змусив гонщика Ferrari припуститися помилки на 15-му колі й вирвався вперед. З цього моменту діючий дворазовий чемпіон світу вже не оглядався назад, поки його товариш по команді Серхіо Перес боровся за місце на подіумі з іншим гонщиком Ferrari Шарлем Леклером.

Перед наступним етапом нинішнього сезону Формули-1, який відбудеться 15-17 вересня у Марина Бей (Сінгапур), Ферстаппен очолює турнірну таблицю пілотів з відривом у 145 очок. А його команда Red Bull випереджає найближчого суперника Mercedes в Кубку конструкторів на 310 очок.

Читайте також:
Як проходили перші автоперегони по двох континентах