X

Макс Ферстаппен третій рік поспіль переміг на Гран-прі Нідерландів

Это тот случай, когда и стены помогают

В останні вихідні серпня на «Супер-Макс-Арені», більш відомій як «Зандворт», пройшов 13-й із 22 етапів нинішнього сезону Формули-1 — Гран-прі Нідерландів. Третій рік поспіль переможцем домашнього Гран-прі став двократний чемпіон світу Макс Ферстаппен із Red Bull Racing. Йому вдалося перетворити поул-позицію на перемогу.

Недільний заїзд у Зандворті був справжньою драмою від старту до фінішу, який пощастило спостерігати нашому фотокору Андрію Гончаруку. Найкращі моменти перегонів він зберіг для історії і ми маємо можливість поділитися ними з вами.

Все почалося з дощу перед початком гонки, який різко перейшов у зливу на першому колі, що відправила учасників змінювати сліки. Тим часом група гонщиків на чолі з Ферстаппеном, які від самого початку відмовилися від використання сликів на мокрій трасі, вирвалася вперед.

Схоже, спадковий нідерландський гонщик був налаштований на перемогу на абсолютній сухій трасі. Але тільки-но вона просохла, дощ знову посилився. Це призвело до чергового сплеску активності на піт-лейні та появи червоного прапора після того, як Чжоу вилетів з треку. Скориставшись ситуацією, Ферстаппен зробив ривок у сім кіл до фінішу й виявився там першим, побивши рекорд Себастьяна Феттеля 2013 року.

Протягом 72 кіл ситуація на треку неодноразово змінювалася. Гонщики злітали з траси, вирушали в бокси, викликали автомобіль безпеки та боролися з дощем, який то стихав, то знову посилювався. Але враження від перегонів залишилися неймовірними і не лише у глядачів.

Читайте також:
Як проходили перші автоперегони по двох континентах

«Це неймовірно. У мене вже мурашки по шкірі пішли, коли перед стартом грали гімн. Незважаючи на всю погану погоду та дощ, фанати продовжували працювати, тому атмосфера була неймовірною», — сказав переможець гонки Ферстаппен.