X

Маленька несправність призвела до знищення найвеличнішої Ferrari в історії

Автомобиль сгорел за считанные минуты

Ferrari F40 — остання модель, створена за життя Енцо Феррарі. А загалом із 1987 до 1992 року було складено 1315 суперкарів, кожен з яких був пофарбований у червоний колір. Один із них повністю згорів кілька днів тому на знаменитій магістралі в Хаконі, яку називають японським Нюрбургрингом. До речі, це не перший такий випадок.

Пожежникам, які прибули на місце, не вдалося загасити полум’я. Рідкісний Ferrari F40 повністю згорів і відновленню не підлягає. За інформацією Сarscoops, пара, що перебувала в автомобілі, помітила дим, що просочувався з моторного відсіку. І це змусило їх зупинитися. Незабаром після цього Феррарі загорівся. Все, що від нього лишилося, можна побачити в ролику. Видовище не для людей зі слабкими нервами.

Причина пожежі не встановлена. Імовірно, автомобіль загорівся внаслідок потрапляння палива на розпечені деталі двигуна. Також розглядається версія короткого замикання.

Ferrari F40 дебютував у 1987 році як наступник потужного 288 GTO. Берлінетту комплектували 2,9-літровим двигуном V8 з подвійним турбонаддувом, що видавав 471 к.с. при 7000 об/хв і 577 Нм крутильного моменту при 4000 об/хв. Вся міць мотора йшла на задню вісь через п’ятиступеневу механічну коробку передач.

У 1992 році Ferrari F40 змінив F50, який, у свою чергу, поступився місцем Enzo, а потім і гібридному LaFerrari. Але багато хто і досі вважає F40 найвеличнішим із коли-небудь створених Ferrari. На аукціонах ця модель йде за 1,5-2 млн доларів.

Читайте також:
Ошибка стоимостью $400 000 – владелец утопил свою Ferrari