X

Марафонець Роббі Беленджер “обігнав” Tesla Model 3

Спортсмен преодолел расстояние на 30,5 метров большее, чем электромобиль

Американський супербігун Роббі Беленджер позмагався в “запасі ходу” з електромобілем Tesla Model 3. Сенс змагання полягав у тому, що спортсмен мав пробігти дистанцію більшу відстані, яку “Тесла” проїхала на одному заряді батареї з середньою швидкістю 104 км/год. Воно виявилося рівним 389,5 км.

Учасники стартували з однієї точки за 402 км від Остіна, штат Техас і першу милю рухалися пліч-о-пліч. Потім автомобіль “вирвався” вперед і зупинився тільки тоді, як у нього повністю сіла батарея. Спочатку передбачалося, що в кінцевій точці спортсмен з’явиться приблизно через 72 години, але за фактом забіг тривав 76 годин 54 хвилини. При цьому на фініші Беленджер обійшов електромобіль на 30,5 метра.

Загалом він провів на ногах 66 годин, роблячи 30-хвилинні зупинки на відпочинок або сон, їжу, чищення зубів і зміну одягу. Щогодини марафонець спалював по 300 калорій. Цікаво, що висота над рівнем моря між стартом і фінішем становила колосальні 3 962 метри, а температура повітря в якийсь момент досягала 34 °C.

Читайте також:
Tesla Model Y оснастили новой батареей

Перемога над “Теслою” далеко не перший і, цілком ймовірно, не останній рекорд Роббі Беленджера. Наприклад, у 2021 році він пробіг 16 кіл навколо Центрального парку Нью-Йорка, витративши на це 18 годин 7 хвилин. Колишній рекорд спортсмен поліпшив відразу на 11 кіл. Довжина кожного такого кола — близько 10 км, з перепадом висоти трохи більше 91 метра. Забіг проходив з 6:00 ранку до 01:00 наступного дня.