X

Марка Audi може померти: у чому причина

За последние годы продажи автомобилей бренда в Европе упали на 15%

Глобальний перехід на електромобілі може спричинити зникнення Audi. Зі слів члена ради директорів компанії Хільдегарди Вортманн, це може статися вже протягом найближчих десяти років. Занепокоєння долею компанії вона висловлювала ще рік тому й зараз лише утвердилася в думці.

Останні роки продажі автомобілів марки в Європі впали на 15%, а війна в Україні поглибила ситуацію. До того ж європейці все активніше пересідають на електромобілі. І хоча цього року європейський ринок електромобілів виріс лише на 9%, попередні два роки спостерігалося різке зростання попиту.

На думку Вортманн, шанси Audi залишитися на плаву 50 на 50. Уникнути закриття дозволять тільки реорганізація компанії та повний перехід на електромобілі. В ідеалі електричною маркою Audi має стати до 2033 року.

Цей процес вже розпочався. Компанія відмовляється від кількох відомих моделей. Першими жертвами реорганізації бренду стали спорткари Audi TT та R8. Виробництво моделей завершиться у 2023 році. Також електрифікація або навіть повний перехід на електротягу очікує на A3, A4, A6 та A8.

Читайте також:
Audi представила електричний Q8 E-Tron фото та характеристики

На початку листопада Audi представила флагманський кросовер Q8 E-Tron нового покоління. Електрокросовер запропонований у трьох повнопривідних версіях потужністю 335-496 к.с. Запас ходу становить від 505 до 600 км.