X

Маск такої популярності не очікував — за два тижні програму Starlink завантажили 100 тисяч українців

Только 13 марта приложение установили более 21 тысячи раз

Супутниковий інтернет Starlink від американської компанії SpaceX став доступним в Україні наприкінці лютого, після звернення міністра цифрової трансформації Михайла Федорова до голови компанії Ілона Маска. Вже за кілька годин у відповідь на твіт Федорова Маск написав: «Сервіс Starlink тепер активний в Україні. Термінали у дорозі».

Друга партія наземних терміналів прибула 9 березня. Станції Starlink дають змогу підтримувати функціонування критичної інфраструктури та послуги у сфері охорони здоров’я, фінансів та енергетики, а також забезпечують швидкісним інтернетом військових, бійців тероборони та звичайних українців.

За даними міністра, за два тижні програму Starlink із магазинів App Store та Google Play встановили близько 100 тисяч українців. Тільки в неділю, 13 березня, програма була встановлена 21 тисяч разів – це рекорд завантажень у світі за один день. І таких рекордних днів було декілька.

Читайте також:
Мобільний інтернет став доступним у національному роумінгу

У тестовому режимі Starlink глобальний супутниковий інтернет почав працювати у жовтні 2020 року. Фаза відкритого бета-тестування завершилася у жовтні 2021 року, а вже в середині листопада кількість користувачів мережі досягла 140 тисяч більш ніж у 20 країнах. Комплект обладнання (термінал, кріплення та Wi-Fi маршрутизатор) коштує $499, а абонентська плата за послугу – $99 на місяць.