X

Масова евакуація – правила для тих, хто виїжджає на особистому транспорті

На території України триває масова евакуація мирних жителів. Тисячі людей вже виїхали в західну частину країни (цей регіон зараз найбезпечніший) або в Європу. Багато біженців пересуваються на особистих автомобілях, що наразі не дуже безпечно. Для того, щоб уникнути проблем, потрібно дотримуватися кількох нескладних правил.

Незважаючи ні на що, слід в точності виконувати встановлені правила дорожнього руху. Адже в щільному трафіку навіть найменше порушення може призвести до масштабної аварії. Стежте не лише за дорожнім полотном і основним потоком машин, а й за зустрічною смугою, а також узбіччям. Деякі водії, намагаючись проскочити швидше, їдуть цими частинами дороги, а потім намагаються вклинитися назад. Тут важливо вчасно гальмувати, щоб пропустити нетерплячих автомобілістів.

Також не варто бути самовпевненим і їхати за кермом без відпочинку цілодобово. Ба більше, в суцільному потоці транспорту втома приходить набагато швидше. За можливості потрібно змінюватися кожні дві години. Якщо ж у машині більше немає людини, яка вміє водити, – робіть зупинки. Особливо це стосується темного часу доби. Краще зупинитися на ніч у готелі або гостьовому будинку, щоб повністю відновитися та відправитися в дорогу з новими силами.

Не варто забувати і про власні емоції. Адже переживання й агресія щодо інших автомобілістів також можуть мати негативні наслідки. Ви перестанете тримати під контролем ситуацію і можете влетіти у вибоїну, пошкодивши машину або спровокувати аварію. Тож у складних умовах рекомендуємо бути максимально зібраними.

Читайте також:
ДТП під час війни — як діяти, щоб не ускладнювати рух