X

Новий кросовер Mazda CX-4 здобув нагороду за дизайн

Новый кроссовер Mazda CX-4 получил престижный титул «Дизайн года» в китайском конкурсе «Автомобиль 2017 года».

Новий кросовер Mazda CX-4 нагородили призом за найкращий дизайн у рамках конкурсу «Автомобіль року» в Китаї. Це перша така нагорода для бренду Mazda в Китаї. Нагадаємо, що кросовер Mazda CX-4 дебютував навесні нинішнього року на автошоу в Пекіні.

Нам дуже важливо, що китайські споживачі гідно оцінили дизайн CX-4. Я щиро сподіваюся, що CX-4 допоможе зміцнити позитивний імідж бренда Mazda, – коментує шеф-дизайнер Mazda CX-4 Івао Коізумі.

Нагадаємо, що купеподібний кросовер Mazda CX-4 створено спеціально для китайського ринку, що швидко зростає. Автомобіль пропонують покупцям з бензиновими двигунами сімейства SKYACTIV-G , і має два варіанти – 2 – і 2,5-літровий мотори. Вони працюють в парі з 6-ступінчастими коробками передач – автоматичною SKYACTIV-DRIVE і механічною SKYACTIV-MT. Для покращення паливної економічності на автомобілі встановлено систему короткочасного відключення двигуна i-stop, а також систему регенерації енергії гальмування i-ELOOP (на версії з 2,5-літровим мотором).

Автомобіль складено на базі популярної моделі Mazda CX-5 і має аналогічну базу величиною 2700 мм. Для руху пересіченою місцевістю модель отримала фірмову повнопривідну трансмісію i-ACTIV AWD і доволі великий кліренс -196 мм. А залежно від комплектації пропонуються шини розмірності 225/65 R17 або 225/55 R19.

Фірмова платформа SKYACTIV-CHASSIS має передню незалежну підвіску типу McPherson, незалежну багатоважельну підвіску ззаду, а також адаптивний електропідсилювач керма. Спереду і ззаду встановлено гальмівні диски, причому, передні – вентильовані.

Багато уваги приділено питанням безпеки. Зокрема, в автомобілі використовується технологія i-ACTIVSENSE. Вона охоплює кілька електронних систем допомоги водієві, зокрема систему контролю за сліпими зонами (BSM) з функцією безпечного виїзду з паркування Rear Cross Traffic Alert (RCTA), а також систему автоматичного гальмування під час руху в міському трафіку Smart City Brake Support (SCBS). Також Mazda CX-4 має повний комплект подушок і шторок безпеки, ремені з переднатягувачами і обмежувачами навантаження тощо.

Продаж новинки в Китаї стартував у червні нинішнього року, а за чотири місяці було реалізовано 21860 екземплярів.