X

Mazda CX-80: все, що відомо про семимісний кросовер

Mazda додасть до своєї лінійки трирядний кросовер CX-80, який займе місце між моделями CX-60 та CX-90. Новинка пропонуватиметься на ринках Європи, Австралії та Азії, де складе конкуренцію BMW X3, Peugeot 5008, Hyundai Santa Fe, Nissan X-Trail, Kia Sorento та Skoda Kodiaq.

Презентують кросовер на початку наступного року. Прототипи новинки неодноразово потрапляли до об’єктивів фотошпигунів. На їх основі дизайни й створили перші рендери моделі. Судячи з них, автомобіль виконають у мові дизайну Kodo з особливостями Mazda. Він отримав фірмову оптику та решітку радіатора, бампер з витягнутим повітрозабірником, широкі D-стійки та довгий атлетичний капот.

Також у кросовера похила лінія даху, ефектні выштамповки з боків, роздуті колісні арки та фірмові задні ліхтарі. Як декор використані хромовані вставки. Відомо, що салон CX-80 буде просторим та комфортним. Конфігурація – лише семимісцева. У його обробці використана шкіра та міцні тканини.

У оснащення кабіни Mazda CX-80 увійде цифрова панель приладів і мультимедійна система з 12,3-дюймовим екраном з бездротовими Apple CarPlay і Android Auto, камери кругового огляду, проекційний дисплей, фонове освітлення і система розпізнавання облич.

Новинка від Mazda буде побудована на задньопривідній платформі. Її запропонують із 3,3-літровим рядним шестициліндровим дизельним двигуном потужністю 254 та 280 к.с., доповненим стартер-генератором. Ще буде доступний гібрид на основі 2,5-літрового чотирициліндрового двигуна на 323 к.с. та 500 Нм. Всі версії моделі оснащені 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач Mazda. У продаж кросовер надійде у середині 2024 року.

Читайте також:
На продаж виставили 27-річну Mazda Millenia у стані нового авто (фото)