X

Mazda показала загадковий спорткар із крутим дизайном

Під час презентації оновленої середньострокової стратегії розвитку, яка охоплює період до 2030 року включно, компанія Mazda засвітила загадковий спорткар, який візуально схожий на Miata.

Про цю модель виробник не згадував у офіційному прес-релізі заходу. Тому інсайдери припустили, що це концепт Vision, що натякає на нове покоління Mazda MX-5. Двохдверне купе з низьким силуетом і яскраво вираженими крилами пофарбоване в білий колір. Також у нього двері типу «крило чайки», довгий капот та велике заднє вітрове скло.

Як можна судити з відео, за своїми габаритами та пропорціями модель близька до актуального MX-5 ND. У неї світлодіодні фари з висувним механізмом і масивна решітка радіатора із логотипом марки, що світиться.

Раніше повідомлялося, що п’яте покоління спорткара отримає двигун внутрішнього згоряння, але концепт, схоже, має електричну трансмісію. Втім, це не дивно, адже згідно з новою стратегією розвитку марки до 2030 року 40% машин, що випускаються, будуть електричними. Для реалізації цього плану Mazda має намір інвестувати близько 10,6 млрд доларів.

Читайте також:
Mazda оновлює легендарний червоний колір: у чому його особливість