X

McLaren побудував унікальний суперкар у стилі ретро

McLaren Elva получил новую спецверсию, которая отдает дань легендарному гоночному болиду M6A Can-Am, выпущенному в 1967 году

Хардкорний суперкар McLaren Elva дебютував восени минулого року і став першим повністю відкритим автомобілем марки. Модель позбавлена навіть найменшого натяку на скління. Крім того, суперкар став ще й найлегшим у лінійці виробника, оскільки зібраний навколо карбонового монокока. У компанії модель позиціонують як трековий болід.

За цей час McLaren Elva вже встиг обзавестися кількома спеціальними версіями, які відсилають до історичного минулого марки. Цього разу підрозділ McLaren Special Operations (MSO) підготував ще одну “пам’ятну” версію спідстера. Вона віддає данину легендарному перегоновому боліду M6A Can-Am, випущеному в 1967 році.

Культовий M6A під керуванням Брюса Макларена протягом п’яти років здобував перемоги в серії перегонів Can-Am. Саме він поклав початок фірмовому помаранчевому кольору, який згодом використовували на багатьох автомобілях. Ось і спецверсія Elva отримала класичну ліврею британського бренду. Колір вийшов не таким насиченим, як на M6A Can-Am, але він також чудовий. Крім того, на спеціальну ліврею нанесено срібну графіку і цифру «4» (особистий номер Брюса Макларена).

Однак найцікавішим є те, як помаранчева фарба плавно перетікає з кузова в салон спідстера і огортає приладову панель, центральну консоль і дверні карти. Завершальним акцентом є білі сидіння, які ідеально доповнюють образ унікального суперкара.