X

Тюнінг W124: дуже незвичайний Mercedes-Benz E-класу в кузові пікап

Пока многие ожидают появления серийного пикапа Mercedes-Benz X-Class, представляем вашему вниманию стильную машину с большим грузовым отсеком Mercedes-Benz E-Class W124.

На сьогодні Mercedes-Benz не виробляє пікапів – на підході серійний

Mercedes-Benz X-Class, до цього засвічений як концепт.

Однак умільці з тютінгового ательє у далекій Індонезії вирішили не чекати на новинку, а зробити пікап зі старого доброго Mercedes-Benz E-Class з кузовом W124.

Якщо бути точним, то індонезійський ексклюзив W124 належить не до класичних пікапів, а до машин з кузовом типу ют (скорочено від англ. Ute – coupe utility).

Ці автомобілі мають передню частину кузова (разом з дверима двері) від легкових автомобілів, а другу половину кузова, притаманну пікапаму вигляді відкритої вантажної платформи. Класичним представником ют вважається Chevrolet El Camino, що з’явилася ще у далекому 1959 року.

Mercedes-Benz E-Class в необычном кузове W124

Сьогодні пікапи у стилі ют набули великого поширення у Австралії, де їх складає, зокрема, такий найбільший місцевий виробник як Holden. І не дивно, що Mercedes-Benz E-Class W124 у незвичайному виконанні створили саме у Індонезії, яка не так вже й далеко від Зеленого континенту.

Mercedes-Benz у незвичайному кузові W124

До речі, юти мало підходять для перевезення великих або об’ємних вантажів: у них легкова підвіска, а відкрита платформа часто закривається кришкою, для краси і кращої аеродинаміки, як у Mercedes-Benz E-Class W124.

Mercedes-Benz в незвичайному кузові W124

Пікапи coupe utility оснащують доволі потужними двигунами – хоч там як, а назва зобов’язує. На індонезійському E-Class W124 встановлено 3,2-літровий агрегат, про що красномовно свідчить шильдик на задній стінці витонченої підйомної кришки вантажного відсіку.

Mercedes-Benz в незвичайному кузові W124