X

Mercedes-Benz відмовиться від механічних коробок передач

С 2023 года в линейке марки останутся только модели с автоматической коробкой передач

Mercedes-Benz планує повністю відмовитися від механічних коробок передач. Як повідомило видання Automobilwoche з посиланням на власне джерело в компанії, “трипедальні” автомобілі зникнуть з модельної лінійки марки в 2023 році. Точні терміни не називаються.
За словами інсайдера, до такого рішення компанію підштовхнуло зростання попиту на електромобілі. Він буде поступовим і залежить від конкретної моделі. Переводити на автоматичні коробки автомобілі планують при зміні поколінь.

Наразі в Європі з механічною коробкою передач доступні тільки моделі A-Class, B-Class і CLA в базових комплектаціях. На ринок США нові “трипедальні” Mercedes-Benz не постачають вже багато років.

Згідно з новим планом розвитку марки, Mercedes-Benz відмовиться від простих моделей на користь преміум-класу. “Ми не збираємося конкурувати обсягами – це не наша справа. Ми, як і раніше, будемо представляти люксовий сегмент початкового рівня. Але скоротимо лінійку. Сьогодні у нас є сім моделей в цьому сегменті, в майбутньому їх стане чотири”, — заявив голова компанії Ола Калленіус.

Читайте також:
Спортивное подразделение Mercedes-AMG выпустило детскую коляску

Також відмовитися від механічних коробок мають намір Volkswagen і Aston Martin. Останній такий Aston Martin вийде наприкінці 2022 року.