X

Mercedes-Benz збільшить запас ходу електромобілів CLA та GLC до 640 км

«Дальнобойные» купе и универсалы появятся на рынке в 2024 году

Минулого тижня Mercedes-Benz презентував дилерам вісім нових моделей, які планує пропонувати на північноамериканському ринку. Одна з них — електричне купе Mercedes-Benz CLA, яке з’явиться у США у 2024 році та запропонує запас ходу близько 644 км. Це дозволить німецькому електрокупе претендувати на частину потенційних клієнтів Tesla.

Офіційної інформації про «батарейне» CLA наразі практично немає. Як повідомило видання Automotive News із посиланням на власне джерело, електрична версія більша та витонченіша за паливну. Також видання натякнуло, що на ринку електрокупе з’явиться під своєю нинішньою назвою, а не як модель електричної лінійки EQ.

Також наступного року в США та Канаді стартують продажі електричного Mercedes-Benz GLC. Наступник EQC зможе запропонувати більш привабливу зовнішність, ніж паливний аналог та запас ходу близько 480 км.

Читайте також:
Унікальний Mercedes-Benz 190 E 1992 року продали на акціоні

А ще до кінця цього року американці матимуть можливість оцінити електричний Sprinter. За ним на ринку з’являться розкішний середньорозмірний мінівен та лінійка електричних кросоверів. Також присутнім на зборах дилерам показали концепт Sustaineer із запасом ходу 443 км. Поява побудованого на його основі серійного фургона для доставки «останньої милі» очікується у 2025 році.