X

Mercedes планує побудувати велику мережу зарядок для електрокарів

Mercedes-Benz продовжує боротьбу за лідерство у електромобільному сегменті. Разом із інноваційними новинками компанія має намір відкрити глобальну мережу зарядних станцій.

Як повідомили у прес-службі виробника, до 2030 року планують відкрити понад 10 000 надпотужних пристроїв. Спочатку вони з’являться на ринку Північної Америки, а потім у Європі та Китаї. Заряджати з їх допомогою можна буде як електромобілі компанії Mercedes-Benz, так і інших марок.

Повідомляється, що реалізувати такий масштабний проект німецькому автогіганту допоможуть фірми MN8 Energy та Chargepoint. До 2027 року планують запустити близько 400 хабів із загальною кількістю зарядних пристроїв 2500 одиниць у різних регіонах Північної Америки. Їх облаштовуватимуть у великих містах, на ключових автомагістралях, біля дилерів компанії та ключових мегамаркетів.

Читайте також:
Зарядні станції для електромобілів — види, типи і особливості їх вибору та експлуатації

Зарядні станції матимуть від 4 до 30 зарядних точок потужністю до 350 кВт кожна. Це вражаючий показник. Адже за хвилину підзарядки на такій станції можна поповнити запас енергії для пробігу електрокара в 30 км. Повний розмір інвестицій у цей проект компанія не називає. Для відкриття мережі в Америці буде вкладено близько 1 мільйона доларів.