X

Місце складання має значення: два Hyundai зіштовхнули “лоб у лоб” на краш-тесті (відео)

На тесты отправили «мексиканский» Hyundai Accent и «индийский» Hyundai Grand i10.

Global NCAP випробувала на міцність два найдешевших седана Hyundai. У фронтальному тесті з частковим перекриттям зустрілися компактний Accent мексиканського виробництва і “індійський” субкомпактний Grand i10 для Латинської Америки.

Обидва седани є найдешевшими на “своїх” ринках: Accent в США, Grand i10 в сусідній Мексиці. При цьому перший стандартно укомплектований шістьма подушками безпеки, другий — тільки двома.

Як показали результати краш-тесту, місце виробництва автомобіля і його цільовий ринок мають величезне значення для водія і пасажирів. В “індійському” Hyundai Grand i10 ймовірність отримання важких травм виявилося досить високою. Від удару у автомобіля деформувався дверний отвір і сильно змістилася передня стійка кузова. У реальних умовах у водія максимально постраждали б голова і грудна клітка. Трохи легше, але незначно, були б травмовані обидві ноги.

Що стосується пасажирів Hyundai Accent, то ніякої небезпеки для людей в салоні під час удару не було. Силова структура кузова практично не деформувалася і захистила водія та переднього пасажира від серйозних травм.

“Цей тест є тривожним сигналом для споживачів, регулювальних органів і виробників автомобілів. Всі споживачі, хоч би де вони жили, мають право розраховувати на однаковий рівень безпеки у своїх автомобілях. Розрив у безпеці при перетині кордону не повинен існувати. Ми закликаємо виробників відмовитися від стратегії подвійних стандартів у світі”, — заявив генеральний секретар Latin NCAP Алехандро Фурас, наголосивши, що цінність людського життя однакова в будь-якій точці планети.

Читайте також:
Пікап Toyota Tacoma знову провалив краш-тест (відео)