X

Mini випустить середньомоторний родстер

Новинка получит электрическую силовую установку

У модельній лінійці Mini може з’явитися “гарячий” середньомоторний родстер із повністю електричною силовою установкою. Про це керівник відділу комунікацій Mini Андреас Лампка розповів в інтерв’ю австралійському сайту Motoring минулого тижня під час запуску Mini Electric в Маямі.

Читайте також:
Хетчбек Mini Clubman трансформується в кросовер

За словами топ-менеджера, остаточне рішення буде ухвалено найближчим часом. Новинку побудують на базі концепту Mini Superleggera Vision, розробленого спільно з міланським кузовним ательє Carrozzeria Touring Superleggera. Прем’єра шоу-кара відбулася в 2014 році в Італії, серійне виробництво планували запустити в 2018 році. У компанії вважають, що майбутній електричний родстер зможе конкурувати зі спортивним купе Alpine A110. Швидка і легка “дводверка” має допомогти британській марці поліпшити ситуацію з продажем, що зменшився минулого року на 4%.

Читайте також:
Виявлено цвинтар із 3000 новими BMW і MINI (фото)

Задуматися про випуск “гарячого” родстера в Mini вирішили, зіставивши свій торішній продаж з продажем BMW M. У 2019 році продаж спортивного підрозділу зріс на 32%, а сам концерн BMW вперше в історії зумів подолати позначку в 2.5 мільйона.