X

Світові автобренди заблокували свої програми на території Росії

Мобильные сервисы недоступны владельцам Skoda, Nissan, Infiniti, Porsche, Land Rover и Jaguar

Світові автобренди відключили свої мобільні додатки у Росії. Можливості відстежувати розташування автомобіля та контролювати його технічний стан, дистанційно відкривати/зачиняти двері й запускати двигун втратили власники Skoda, Nissan, Infiniti, Porsche, Land Rover та Jaguar.

Також у фірмові програми виробники часто включають спеціальні підписки, наприклад, щодо збільшення потужність двигуна. Окрім того, мобільні сервіси використовуються для розсилки новин та спілкування усередині спільнот.

Проблеми із мобільними програмами у росіян почалися у 2022 році. Зокрема, послуги Porsche відключені з літа, але не всі. Porsche ID, Porsche Connect та MyPorsche поки працюють, але можуть бути відключені найближчими місяцями. Також протягом минулого року перестали працювати застосунки Skoda, Infiniti, Nissan та Kia.

У той же час основні програми брендів BMW, Mercedes-Benz, AudiService працюють у звичайному режимі. Хоча у роботі Mercedes Me, що відповідає за дистанційний запуск двигуна та відкриття/закриття автомобіля, відбуваються регулярні збої. Імовірно, найближчим часом вона те ж стане недоступною для росіян.

Читайте також:
Росіяни мають проблеми з ремонтом іномарок і це тільки початок

Також з перебоями у роботі додатків стикаються власники Land Rover та Jaguar. У компанії кажуть, що вже два місяці ведуть роботи щодо усунення проблеми, але щось не вдається.