X

Світові автовиробники обмежують функціонал своїх додатків у росії

Фирменные телематические сервисы уже «урезали» Skoda, Kia, Infiniti, Nissan и Renault

Росіяни, які володіють автомобілями зарубіжних брендів, все частіше стикаються із обмеженням у роботі фірмових додатків та телематичних сервісів. Наразі функціонал вже «урізали» Skoda, Kia, Infiniti, Nissan та Renault. Більше того, після чергового оновлення застосунків некоректно працюють навіть ще доступні функції.

У власників Skoda виникають проблеми із введенням даних своїх автомобілів та записом на ТО. Автомобілі Renault часто не бачать пристрою, з якого вони намагаються підключитися до системи. Користувачі Kia Connect не можуть віддалено активувати прогрівання автомобіля. Програма Volkswagen we Connect не розпізнає дані автомобіля й пропонує встановити інший застосунок, яка доступний тільки у Німеччині.

Також виробники позбавили дилерів фірмового програмного забезпечення, яке дозволяло оперативно дізнаватися про відзивні кампанії. Тепер росіяни не зможуть брати участь у них й продовжуватимуть їздити на проблемних автомобілях, ні про що не підозрюючи.

Читайте також:
Mercedes-Benz відключив росіян від програми Mercedes me ID

Але деякі бренди не поспішають обмежувати росіян. Серед таких шведська Volvo. З додатком Volvo On Call у росіян поки що жодних проблем немає. Також повноцінно працює фірмовий додаток Land Rover InControl. Щоправда, лише із автомобілями, які офіційно ввезені до росії.