X

Молодший брат Toyota Land Cruiser: що відомо про майбутню новинку

Чутки про те, що Toyota готує зменшену версію культового позашляховика Land Cruiser, з’явилися близько року тому. Представити новинку планують у грудні цього року, а от у дилерів вона з’явиться не раніше 2025-го.

Позашляховик отримає назву Land Cruiser FJ. Він буде побудований на рамній платформі пікапа Hilux Champ та збереже позашляхові якості старшого брата. При цьому він буде набагато меншим у розмірах. Довжина автомобіля становитиме 4500 мм при колісній базі 2750 мм. Що стосується стилістичних рішень, то FJ витримають у манері Toyota Land Cruiser 250.

Land Cruiser FJ отримає класичний двооб’ємний профіль з високим капотом, вертикальною передньою частиною, масивними бамперами, розширеними крилами, вертикальними стійками даху та великими колесами. Також, згідно з рендером від видання Carscoops, новинка отримає характерний обвіс.

Читайте також:
В Україні знайшли 17-річний лімітований Toyota Avalon в ідеальному стані (фото)

За даними інсайдерів, новий компактний кросовер запропонують із 2,7-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном 2TR-FEА потужністю 161 к.с. У майбутньому також можлива поява гібридної версії. А от дизельних варіантів не очікується.