X

Модифікований Porsche 911 підкорив рекордну висоту

Немецкий спорткар поднялся на 6734 метра над уровнем моря

Модифікований Porsche 911 Carrera 4S став новим рекордсменом світу, піднявшись на висоту 6734 метри над рівнем моря. Під час підготовки до підйому на нього встановили портальні осі, які збільшили дорожній просвіт до 350 мм. Від ударів об каміння днище автомобіля захистили армованим волокном.

Також інженери Porsche модифікували PDK та зменшивши передавальні числа, щоб полегшити контроль прискорення на низьких швидкостях. Ще однією важливою зміною стало впровадження системи кермового управління. Як стверджується, це забезпечило точніше керування на пересіченій місцевості. Бак модифікованого Porsche 911 заповнили синтетичним паливом, отриманим з води та вуглекислого газу з використанням відновлюваних джерел енергії.

У салоні автомобіля встановили пару сидінь із вуглецевого волокна із п’ятиточковими ременями безпеки. Під час підйому на вершину західного хребта Охос-дель-Саладо у Чилі за кермом перебував триразовий чемпіон Ле-Ману Ромен Дюма.

Команда підтримки, включаючи двох лікарів, піднімалася паралельно автомобілем супроводу. Учасникам довелося пережити мороз та розріджене повітря, приблизно удвічі меншої щільності, ніж на рівні моря. Це відбилося не лише на людях, а й на потужності двигунів автомобілів. Точних цифр немає, але, зі слів учасників, 3,0-літровий шестициліндровий «оппозитник» Porsche 911 видавав набагато менше стандартних 443 к.с.

Рекордній спробі, здійсненій 2 грудня, передували два тижні акліматизації до великої висоти. Підйом на вершину почався о 3:30 ранку й завершився о 15:58 на висоті 6734 метри.

Колишній рекорд належав двом вантажівкам Mercedes-Benz Unimog. 2020 року вони піднялися на висоту 6694 метри над рівнем моря на тому ж вулкані Охос-дель-Саладо в Чилі.

Читайте також:
Формульний болід Льюїса Хемілтона продали за рекордні 18 815 000 доларів