X

Шахраї перепродавали машини, отримані у вигляді гуманітарки для ЗСУ – їх затримала поліція

На тлі російської агресії, коли країна та її громадяни кидають усі сили на боротьбу з ворогом, деякі українці примудряються на цьому спекулювати з метою власного збагачення.

Як повідомили у пресслужбі МВС, співробітники Головного слідчого управління в супроводі Департаменту карного розшуку та Департаменту кримінального аналізу Національної поліції, а також Державної прикордонної служби викрили діяльність великого злочинного угруповання. Під виглядом благодійної організації шахраї ввозили в країну автомобілі, отримані як гуманітарну допомогу, нібито для передання ЗСУ, а потім перепродували їх.

Із квітня цього року за такою схемою вони завезли 135 машин. Під час розшукових заходів правоохоронці вилучили у фігурантів справи 33 транспортні засоби. Пошук решти машин триває. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 201-2 КК України (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) зловмисникам загрожує позбавлення волі на термін до семи років з конфіскацією майна.

Читайте також:
Погоріли на хабарях: СБУ затримало митників, які заробляють на легалізації "євроблях"