X

Електробайк із сухим льодом замість радіатора підготували до рекорду

Электрический мотоцикл Voxan Wattman, который дебютировал 7 лет назад, в новой модификации попробует установить мировой рекорд

Перший електричний мотоцикл Voxan Wattman побачив світ у 2013 році. Зараз же йдеться про його нову версію. За інформацією Carakoom, її створили виключно для встановлення рекорду швидкості.

Без сумнівів, електробайк буде цікавий всім, і не тільки завдяки своєму зовнішньому вигляду, а й начинці. Voxan Wattman отримав обтічний кузов і передню підвіску з подвійним поперечним важелем. Щоб поліпшити аеродинамічні показники та стійкість загалом, розробникам довелося відмовитися від переднього гальма.

У рух байк приводить 425-сильний мотор, який живиться від акумулятора потужністю майже 16 кВт. Зазначимо, що важить Voxan Wattman 300 кг, із них 140 кг – батарея. Ще одна особливість електробайка — відсутність радіатора. Замість нього вирішено використовувати сухий лід. Він працює за тією самою схемою, відводячи тепло від двигуна й акумулятора.

Точна дата рекордного заїзду поки що невідома. Орієнтовно — липень 2021 року. Заїзд відбудеться на соляному озері в Болівії. Роль пілота дісталася Максу Б’яджі.

Попередньо, розрахункова швидкість електробайка становитиме 330 км/год. Цього цілком достатньо, щоб побити нинішній рекорд швидкості — 327 км/год.