X

Комунальні служби Києва переходять на електричні вантажівки (фото)

Коммунальщики приобрели для уборки столичных парков и скверов компактные электрические грузовики – трициклы марки Геркулес

Цієї весни за прибирання зеленої території Дніпровського району відповідатимуть електричні вантажівки – китайські трицикли марки Геркулес. Як повідомив директор комунального підприємства СЗН Дніпровського району Євген Ковшун, нові машини обслуговуватимуть парк біля озера Тельбін, а також Труханів острів.

Електричний транспорт, що не дає шкідливих викидів у атмосферу, оптимально підходить для обслуговування лісопаркових зон великого міста. В цьому разі електричні вантажівки будуть задіяні в доставці спецінструменту, саджанців для посадки, а також на прибиранні сміття, яке в парках здебільшого представляє легку пластикову тару.

Відзначимо, що вантажні електричні трицикли марки «Геркулес»  на українському ринку фігурують уже не перший рік. Поставлена для комунального господарства Києва модель була представлена широкій публіці на виставці BikeExpo 2019. Вона має доволі місткий самоскидний кузов, розрахований на 400-500 кг вантажу. Цікаво, що кабіна має відкидну секцію-лавку, що дає змогу перевозити в кузові до двох осіб.

Трицикл приводить у рух електромотор на 60V і 1000 Вт. Акумуляторів вистачає на пробіг 40–60 км, проте його можна подвоїти, встановивши додатковий комплект батарей. Максимальна швидкість електровантажівки – 25 км/год. Ціна трициклу – близько 50 тис. грн.