X

Знайдено 28-річний мопед “Карпати-2” з нульовим пробігом (відео)

В Украине не так давно отыскали совершенно новый мопед «Карпаты-2», изготовленный в 1992 году и который ни разу не заводили после покупки

В Україні ще можна відшукати раритетний двоколісний транспорт минулих років, причому у чудовому стані. І тому приклад мопед “Карпати-2”, який ентузіасти мотоциклетної справи дивом відшукали через оголошення. І вони не повірили своїм очам: продавався мопед “Карпати-2” 1992 року випуску з пробігом 7 (сім) кілометрів. Ба більше, за словами господаря після купівлі його жодного разу не заводили і в його бак жодного разу не заливали бензин. Тому одразу було вирішено поїхати і розібратися, чи правда це?

У приватному будинку за високим парканом ховалася справжня капсула часу. Мопед, незважаючи на вік, виявився справді “у магазинному стані”. Чудове яскраво-зелене забарвлення, цілі всі наклейки й таблички. На спідометрі красується цифра “7”. На двигуні одразу звернула увагу заводська заглушка замість свічки запалювання, а сама свічка в упакованому вигляді була захована в бардачку під сидінням.

Невже жодного разу не заводили? Так і є. Про це також свідчить і стан повітряного фільтра. Кермо ще слід встановити на його місце — всі необхідні кріпильні елементи лежать у тому ж бардачку. Відкрутивши пробку бензобака, новий  власник констатував, що пальним тут і справді ніколи не пахло.

До мопеда додається сервісна книжка, в якій зазначено, що це не мопед, а мокік «Карпати-2», причому іншої модифікації ЛМЗ-2.161-01. Поруч стоїть заводський номер, а також штамп відділу технічного контролю Львівського мотоциклетного заводу.

Від багаторічного зберігання в гаражі на деяких зовнішніх елементах утворилися невеликі потертості. А от шини справді прямо як з заводу — ще з гумовими пухирцями. До речі, їх випущено ще за часів “Союзу”, і вони мають горезвісний знак якості. Найімовірніше, цей мопед “Карпати-2” було куплено на початку 90-х не для їзди, а щоб врятувати свої заощадження від знецінення часів гіперінфляції.

Тепер у мокіка почнеться нове життя. Ось тільки у щасливого господаря тепер виникла дилема: заводити “Карпати-2” чи залишити його для нащадків у первісному стані? А ви як думаєте?