X

Відреставровано найшвидший мотоцикл “Дніпро”

Этот мотоцикл «Днепр» СШ-15 был построен для шоссейно-кольцевых гонок и мог разгоняться до 250 км/ч

У минулі часи мотоцикли “Дніпро” можна було побачити не тільки на вулицях, а й на спортивних змаганнях, зокрема із шосейно-кільцевих перегонів. Для них робили спеціальні мотоцикли з колясками, які відрізнялися футуристичними склопластиковими обтічниками.

Один із них – СШ-15 зберігся до наших днів у приватній колекції і нещодавно був відреставрований, повідомляється на сторінці спільноти KMZ Dnepr motorcycles у Фейсбук.

Представлений мотоцикл випущений в єдиному екземплярі і виступав на всесоюзних змаганнях у 1984–1985 рр. Тут встановлено 4-циліндровий двотактний двигун із водяним охолодженням і золотниковим газорозподілом. З робочим об’ємом у 500 см куб. двигун розвиває за неофіційними даними 95 к.с. Із ним агрегатується 6-ступінчаста коробка передач. Привід тут ланцюговий. Гальма — дискові, з гідравлічним приводом. “Дніпро” СШ-15  можна назвати найшвидшим мотоциклом Київського мотозаводу, адже його максимальна швидкість досягала 250 км/год.

Втішно, що легендарний перегоновий мотоцикл дожив до наших днів і перебуває в Україні. Це яскравий приклад колишньої величі Київського мотозаводу і його спортивної команди.

Читайте також:
В Киеве презентовали мотоцикл Dnepr Electric для рекордного пробега (видео)