X

Може навіть заморозити: Bugatti Chiron оснастили найпотужнішим кондиціонером

У літню пору пересуватися автомобілем без кондиціонера просто неможливо, адже повітря в салоні прогрівається дуже швидко, досягаючи показника на 10-15 градусів вище, ніж за бортом. Тому значимість кондиціонера в цей період часу піднімається в категорію життєво важливих. Саме тому компанія Bugatti оснастила гіперкар Chiron неймовірно потужним клімат-контролем.

Кліматична система Chiron складається з кондиціонера, потужного компресора і двох конденсаторів. Довжина холодильного контуру досягає 9,5 метра і може вміщати до трьох кілограмів охолоджувальної рідини. Цього цілком достатньо, щоб охолодити трикімнатну квартиру площею до 80 кв.м.

Як пояснила інженер Bugatti Джулія Лемке, така потужність зумовлена кількома чинниками, серед яких і висока швидкість. Адже у звичайних авто потік повітря подається в нижню частину вітрового скла, а в Chiron це відбувається тільки на швидкості до 250 км/год. Після цього відбувається перемикання на негативний тиск і кондиціонування припиняється. Саме тому компанії довелося розробити складну схему з додатковою заслінкою й оптимізованої повітродувкою.

Звісно, є й інші проблеми. Наприклад, похиле вітрове скло, через яке повітря в кабіні дуже швидко прогрівається, а також середнє розташування двигуна. Адже потужний мотор також частково віддає своє тепло в салон гіперкара. Високопродуктивна система кондиціонування повітря вирішує всі ці проблеми і забезпечує комфорт в кабіні незалежно від температури навколишнього повітря.