X

Чоловіча збірна Німеччини з біатлону готується до змагань у аеродинамічній трубі BMW

В ходе тестов спортсменам удалось проанализировать свои реакции на различные условия

З осені минулого року BMW Group являється «Партнером з мобільності німецької національної збірної з біатлону». Окрім електрифікованих автомобілів, компанія надала DSV Biathlon можливість провести тести у аеродинамічній трубі лабораторії Aerolab BMW Group. Тут інженери BMW перевіряють аеродинамічні характеристики нових моделей марки.

Німецькі біатлоністи використали автомобільні технології для виявлення власного потенціалу. Протягом двох днів вони мали можливість перевірити свою стійку та процес прицілювання на вітрі. Заїзди, що проходили при різних швидкостях та напрямках вітру, дозволять визначити найбільш ефективне положення тіла та реакції на різні умови. Також спортсмени зможуть проаналізувати рух своєї зброї під час стрільби зі положення стоячи.

На підошви кросівок прикріпили датчики, за допомогою яких визначали точки тиску та його розподіл. На ствол рушниці кріпився вимірювальний прилад, який фіксував процес прицілювання та пострілів. В аеродинамічній трубі за спортсменами спостерігали камери та тренери. Аналіз також включав суб’єктивні відчуття біатлоністів.

Ще одним завданням тестів було створення моделі, яку можна буде застосовувати до інших спортсменів й тим самим підвищувати їхню результативність. У розробці тестів брали участь інженери BMW. Їхній досвід в автомобілебудуванні виявився корисним і збірній команді Німеччини з біатлону.

Читайте також:
Новий BMW M5 буде плагін-гібридом