X

МВС розкрило статистику “п’яних” ДТП за 2021 рік

Цифры неутешительны

Незважаючи на посилення адміністративної відповідальності і ймовірність потрапити за грати, українські автомобілісти продовжують сідати за кермо в стані алкогольного і наркотичного сп’яніння. Тільки в 2021 році інспектори поліції оформили 133 289 протоколів на водіїв, які керували автомобілем в нетверезому вигляді.

Нерідко такі водії потрапляють в аварії. Так, за статистикою патрульної поліції, за 12 місяців на території країни зафіксували і оформили 5019 дорожньо-транспортних пригод, винуватцями яких стали водії, що перебувають у стані сп’яніння. У цих ДТП 1072 людини дістали травм різного ступеня тяжкості, а 113 — загинули.

Показники невтішні. Незважаючи на всі дії МВС, кількість «п’яних» ДТП не знижується. З початку цього року правоохоронці вже зафіксували 6567 випадків нетверезого керування транспортними засобами. Щоб вплинути на автомобілістів і змусити їх дотримуватися норм закону, в поліції мають намір посилити контроль. Як це позначиться на рівні аварій і смертності в них – покаже час.

Читайте також:
В Україні п'яного водія електросамоката покарали як автомобіліста