X

МВС закупило автомобілі з ручним керуванням для сервісних центрів

На них люди с ограниченными возможностями смогут сдавать экзамен по вождению

Головний сервісний центр МВС придбав п’ять автомобілів з ручним керуванням, на яких зможуть складати іспит з водіння люди з обмеженими можливостями. Вони вже передані до сервісних центрів у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Кам’янці-Подільському.

Ці автомобілі обладнані додатковими важелями для керування гальмами та акселератором лівою або правою рукою. Також передбачені спеціальні тримачі для керування кермовим колесом, а педаль акселератора можна натискати лівою ногою. Для керування фарами, «поворотниками» та іншими функціями автомобіля є спеціальний джойстик на кермі.

Як повідомили у ГСЦ МВС, автомобілі придбані у рамках реалізації проєкту «Автошколи для людей з інвалідністю». Його мета — створення рівних можливостей для кожного бажаючого навчиться керувати автомобілем. Такі школи вже відкрито у Київській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Львівській та Кіровоградській областях.

Читайте також:
Для 15 областей закупили 400 шкільних автобусів

На Львівщині першою іспит на новому автомобілі склала Антоніна Цуркан, вимушена переселенка з Нової Каховки. Теоретичний іспит вона успішно склала ще в жовтні минулого року. Можливість продемонструвати навички керування у жінки з’явилася тільки зараз. Успішно впоравшись із практичним іспитом, Антоніна отримала омріяне посвідчення водія.