X

На аукціон виставили рідкісний Vector M12: на ньому їздив Джеремі Кларксон (фото)

На торговому майданчику Bring a Trailer відбудеться аукціон, у рамках якого продадуть рідкісний суперкар Vector M12 1996 випуску.

Крім своєї рідкості (всього було випущено 14 екземплярів моделі) та ідеального стану, автомобіль примітний тим, що брав участь у зйомках одного з епізодів Top Gear під керуванням Джеремі Кларксон. Тоді Vector M12 зібрав чимало негативних відгуків. Ринок також зустрів новинку холодно, що призвело до банкрутства компанії. Зараз інтерес до цієї моделі виріс настільки, що на торгах за неї готові викласти до півмільйона доларів.

Суперкар, заснований на шасі Lamborghini Diablo, оснащений 5,7-літровим двигуном V12 потужністю 499 к.с. та 576 Нм крутного моменту. Мотор дозволяє Vector M12 розганятися з місця до «сотні» 4,8 секунди. За свою історію він проїхав лише 4400 миль (7081 км) і перебуває у майже заводському стані. Його кузов виконаний зі скловолокна та армований вуглецем.

Читайте також:
На аукціон виставили останній побудований Bentley Bacalar із мінімальним пробігом (фото)

Представлений екземпляр є четвертим із зібраних. На момент написання статті ставка сягнула 231 000 доларів. І це при тому, що до кінця торгів лишилося 5 днів.