X

На що слід звернути увагу, перш ніж орендувати автомобіль

Различные сервисы предлагают свои услуги чуть ли не во всех регионах. Однако аренда автомобилей в Украине относительно новое направление. Спрос на прокат растет, но для многих водителей тонкости этой процедуры остаются неизвестными. Читать статью!

Щороку на українських дорогах стрімко збільшується кількість автівок. Наразі автолюбителі віддають перевагу вживаним машинам зі США та Європи. Лише за підсумками 2021 року до України було імпортовано 517 тис. автомобілів. Доступність особистого транспорту також вплинула й на розвиток супутніх напрямків, серед яких і прокат авто.

Різноманітні сервіси наразі пропонують свої послуги ледь не в усіх регіонах. Однак оренда автомобілів в Україні є відносно новим напрямком. Попит на прокат збільшується, але для багатьох водіїв тонкощі цієї процедури залишаються невідомими.

На які аспекти необхідно звертати увагу при оформленні машини розповіли в компанії VZM Rent, що стала однією з провідних організацій у сфері прокату авто.

Ціноутворення

Ціна на прокат автомобіля залежить від його класу, а також терміну використання машини. Приміром, за оренду від 3 днів сервіс VZM Rent пропонує знижку 15%. Оренда від 10 днів дозволить зекономити 30%, а від 26 ― 40%. Загалом VZM надає автівки для прокату від 20$, що є одним з найнижчих цінників на українському ринку.

Однак є й ряд нюансів, які можуть відобразитися на кінцевій вартості:

Добовий ліміт. Ряд компаній встановлює доволі суттєві обмеження на пересування. У декого за добу можна подолати не більше 100-150 км. За більший кілометраж доведеться доплатити.

Застава. Майже всі європейські та американські сервіси беруть заставу на період використання автомобілів, яка повертається у повному обсязі після завершення терміну прокату. Це абсолютно нормальне явище, що по суті виконує роль своєрідного страхування. Проте є й компанії, що красномовно наголошують про роботу без застави.

Якщо розібратися детальніше, то виявиться, що її відсутність вшита в загальну вартість оренди. У такому разі замовник просто переплачує.

Стан автомобілів

У сервісі, котрий користується довірою клієнтів, прокатні автівки експлуатуються постійно. Саме тому важливо звертати увагу на вік машини, що надається для оренди. Наприклад, задля безпеки водіїв VZM Rent пропонує автівки не старше 5-6 років.

Окрім того, компанія має власну станцію техобслуговування повного циклу Vezem STO. Усі машини регулярно обслуговуються та подаються в ідеальному стані.

Перед оформленням замовник також має право:

Очікувати на чистий автомобіль. І справа не лише в естетиці. Авто повинно бути без забруднень, адже лише так можна зафіксувати його стан на предмет пошкоджень.

Провести тест-драйв перед укладанням угоди. Відмова клієнту спершу побувати за кермом слугує тривожною ознакою. Можливо, компанія намагається приховати якісь дефекти.

Лайвхаки

Зростання конкуренції у сфері прокату автомобілів спонукає компанії пропонувати різноманітні бонуси та знижки. Сьогодні цілком можливо оформити якісну автівку, суттєво заощадивши.

Наприклад, VZM Rent пропонує наступні програми лояльності:

  • Знижка 30% на весь період прокату для нових та постійних клієнтів;
  • Регулярні розіграші безкоштовної оренди в Instagram;
  • Якщо обраної автівки не виявилося в наявності, клієнт отримує машину вищого класу за тією ж ціною.