X

На дорожніх тестах помічено новий «заряджений» седан BMW M5 (фото)

BMW вирішила підключити до розетки високопродуктивний M5. Седан буде не чистим електромобілем, а гібридом з установкою на 748 к.с.

Прототип майбутньої новинки помічено на дорожніх тестах. Кардинальних відмінностей у зовнішності моделі немає. Серед особливостей можна відзначити фари та задні ліхтарі з новою графікою, перероблені бампери та порт зарядки на передньому крилі з боку водія. В іншому цей BMW M5 повторює попередника.

У оснащення салону седана обіцяють включити сучасну мультимедію та розширити пакет систем допомоги водієві. Головні зміни мають відбутися під капотом M5. Як повідомляють інсайдери, традиційний ДВЗ замінять на гібридну установку. Вона складатиметься з 4,4-літрового двигуна V8, який доповнений електромотором, і видає 748 к.с. потужності та 1030 Нм крутного моменту.

Читайте також:
BMW 5 Series (E60): Руйнівник традицій

Заміна силової установки призвела до збільшення загальної ваги автомобіля. Повідомляється, що новий седан важитиме 2435 кг, що більш ніж на 454 кг важче за попередника. Що стосується універсала, який також залишиться у сімействі, то він буде ще важчим. Дату дебюту BMW так і не розкрила. Ймовірно, це буде наприкінці цього чи на початку наступного року.