X

На європейський ринок виходить новий виробник електрокарів

Daimler и Geely определили будущее Smart, который будет продавать свои электромобили в том числе в Европе

Марку Smart чекає нове майбутнє: концерни Daimler і Geely озвучили подальші плани розвитку створеного минулого року спільного підприємства Smart Automobile Co. Ltd. На європейському ринку СП фактично заново створеного виробника електрокарів представлятиме дочірня компанія Smart Europe GmbH з офісом у Штутгарті.

Підрозділ відповідатиме за постачання, продаж та обслуговування електромобілів Smart у країнах Європи. Очолить його Дірк Адельман, який відповідав за трансформацію колишнього Smart в електромобільний бренд. Фінансовим директором призначено Мартіна Гюнтера, який раніше працював у фінансовому відділі післяпродажного обслуговування Mercedes-Benz.

Перші електрокари оновленої марки Smart з’являться, як і було оголошено раніше, в 2022 році. За дизайн майбутніх серійних EV відповідатиме Daimler, за інжиніринг і виробництво — Geely. Зокрема, результатом такого розподілу обов’язків стало оголошення про продаж французького заводу Mercedes-Benz, що виробляє електричний Smart EQ Fortwo. Обов’язковою умовою угоди названо продовження виробництва автомобіля до 2022 року. Складання практичнішого Forfour продовжать на заводі в Словенії.

Читайте також:
Против Mini и Smart: Great Wall создал крутой электромобиль