X

На фото показали величезну стоянку непотрібних старих КрАЗів

Несмотря на свой возраст, внешне автомобили выглядят довольно неплохо

У мережі опублікували фото десятків вантажівок КрАЗ, що простоюють на одній зі стоянок у Польщі. В якому технічному стані транспортні засоби, не повідомляється. Цілком ймовірно, під відкритим небом вони перебувають відносно нещодавно, оскільки на кузовах не видно явних пошкоджень, наприклад, сліди іржі.

За інформацією Carakoom, раніше цей автопарк належав компанії Franslaw, що спеціалізується на земляних роботах, будівництві доріг і полігонів. Мабуть, від усіх цих автомобілів вирішили відмовитися, знайшовши їм нове місце.

Основна частина цих автомобілів – всюдиходи КрАЗ-255 та важкі самоскиди КрАЗ-256. Обидві моделі випускав Кременчуцький автозавод із середини 1960-х років. У той час вантажівки відправляли на експорт, продаючи в Європу, Азію та Африку.

КрАЗ-255 комплектували 14,9-літровим двигуном ЯМЗ-238 потужністю 240 к.с. Мотор працював у парі з п’ятиступеневою механічною коробкою передач. Здебільшого такі вантажівки були призначені для армії, але їм також знаходили застосування в сільському господарстві.

Читайте також:
На продаж виставили покинутий завод з сотнями класичних автомобілів

Другий – КрАЗ-256 – спочатку призначався для земельних робіт. Водночас він мав допуск до доріг загального користування. Технічно моделі ідентичні. Самоскид використовував той самий набір із 240-сильного мотора та п’ятиступеневої механічної коробки передач.