X

На Гран-прі Японії новий трофей Формули-1 засяяв кольорами національного прапора переможця

Уникальный кубок создали Pininfarina и Lenovo

Минулими вихідними відбулася гонка Гран-прі Японії, переможцем якої став Макс Ферстаппен, який виступає за команду Red Bull Racing. Під час традиційного поцілунку трофею стоячи на вершині п’єдесталу, нагорода гонщика спалахнула червоним та синім кольорами голландського прапора, під яким він бере участь у перегонах.

Цю ідею втілили Lenovo та Pininfarina, творці призів для переможців Гран-прі Японії. Кубок, натхненний повітрозабірником боліда Формули-1, наповнений різнокольоровими вогнями, які змінюють його зовнішній вигляд. Місце для поцілунку з відповідним написом окреслено білим колом, що світиться.

У своєму відеоролику, присвяченому створенню кубку, Lenovo припустила, що які кольори активувати він визначає за відбитком губ водія. Як це реалізовано, залишається загадкою. Ту ж технологію використають при виготовленні призу, який вручать переможцю Гран-прі США в Остіні 22 жовтня.

У ці вихідні Макс Ферстаппен не тільки заробив собі новий модний трофей, що світився, але і завоював для своєї команди Red Bull Racing титул чемпіона конструкторів у Японії. Гонщик також матиме змогу заробити собі чемпіонський титул на наступному етапі, Гран-прі Катару, який пройде з 6 по 8 жовтня.

Читайте також:
Toyota представила ювілейний GR86 із 235-сильним мотором (фото)