X

На кордоні з Польщею протестувальники розбили автомобілі для ЗСУ (відео)

Польські фермери продовжують блокувати рух автомобілів на кордоні з Україною. Якщо раніше вони просто не пропускали машини, то тепер почали псувати майно українців.

Після випадків із зерном, яке вони просто висипали із фур на дороги, поляки почали бити автомобілі. І хай це були б фури, адже протестують фермери проти ввезення української продукції до країн ЄС, так ні. Вони розбили вікна та пошкодили кузови машин, які волонтери везуть на фронт, щоб закрити потреби ЗСУ.

Ми на кордоні. Ось що наші сусіди-поляки зробили із джипами для армії. Розбили раз скло, два, тут. Ось тут розтрощили джип. Ось треба тягнути на буксирі – розбили джип. Таких маємо сусідів», – розповів автор відео, журналіст та громадський активіст Костянтин Андріюк.

Андріюк не уточнив, коли і на якому пункті пропуску стався цей інцидент. Також він не наголосив, чи була реакція з боку польських правоохоронців на цей акт вандалізму. Відомо, що, крім псування майна, польські аграрії ще й блокують проїзд військової техніки. Черги настільки великі, що вантажівки та причепи з товарами для армії стоять у Нідерландах. Причому, як зазначив волонтер Назар Смік, йдеться не про кілька днів простою, а про тижні.

«Ще 6 вантажівок та причепів стоять у Нідерландах вже 2 тижні тому, що перевізники тупо не можуть їх забрати. Вгадайте чому? Тому що фури досі в Україні і не можуть виїхати через польських мітингувальників», — написав Назар Смік.

Читайте також:
Жахлива ДТП у Польщі: водій Ford Focus збив на пішохідному переході 12 людей (відео)