X

На кордоні з Угорщиною відкриють новий пункт пропуску

КПП предназначен для пассажирских автомобилей

На українсько-угорському кордоні з’явиться новий автомобільний пункт пропуску «Велика Паладь – Надьгодош». Відповідне рішення ухвалено Кабінетом Міністрів України. Новий контрольно-пропускний пункт прискорить перетин кордону між нашими країнами на пасажирських автомобілях.

Також планують розширити КПП між Лужанкою з українського боку та селом Берегрушань з угорського, який наразі працює для легкових автомобілів. Після розширення через нього зможуть проїжджати порожні фури без обмеження за вагою та вантажні автомобілі максимальною вагою до 7,5 тонн.

На сьогодні між Україною та Угорщиною працюють п’ять контрольно-пропускних пунктів. Тільки один із них вантажний — «Чоп – Захонь». За добу через нього проїжджають близько 250 вантажівок. Загалом через Угорщину продять приблизно 10% українських вантажів. Передбачені Кабміном кроки дозволять збільшити пропускну спроможність на цій ділянці кордону. Справа за ухваленням відповідних рішень угорською владою. Як повідомили у Мінрозвитку, сторони працюють над отриманням необхідних погоджень.

Читайте також:
Знищену росією українську сільгосптехніку привезли на кордон із Польщею (відео)