X

На Київщині збільшать кількість блокпостів та посилять перевірки: причини

З 28 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року на Київщині посилюють заходи безпеки. У їх рамках буде збільшено кількість блокпостів та посилено перевірки у місцях найбільшого скупчення людей. Йдеться про торгові центри, супермаркети, вокзали та медичні установи.

Як повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко, контрдиверсійні заходи посилено у зв’язку з новорічними святами. У цей період російські окупанти можуть вдатися до провокацій. Жителів регіону просять бути пильними і, якщо бачать людей, які роблять фото чи відеофіксацію об’єктів оборонної або критичної інфраструктури, повідомляти правоохоронцям.

До цих заходів залучать СБУ, Національну поліцію, Нацгвардію та 114-у окрему бригаду територіальної оборони. До їхніх повноважень входить перевірка документів у громадян, тому влада регіону попросила з розумінням поставитися до посилених заходів безпеки та можливої ​​зупинки автотранспорту на блокпостах.

Читайте також:
У Києві облаштували додаткові блокпости: із чим це пов'язано

«Нагадую про необхідність мати при собі документи, що засвідчують особу. Безпека регіону та держави – наша спільна відповідальність. Тому робимо все, щоб кожна людина відчувала себе захищеною», – сказав Кравченко.