X

На Кримському мосту «бавовна»: зруйновано два прольоти, рух транспорту зупинено (відео)

У ніч проти понеділка, 17 липня, на Кримському мосту пролунали потужні вибухи. Як повідомили росЗМІ, сталася «надзвичайна подія».

«Голова» тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що рух транспорту зупинено. У бік Тамані в районі 145-ої опори обрушився проліт мосту. Ще один пошкоджений у напрямку Керчі. Також не курсують потяги. На під’їздах до мосту утворилися багатокілометрові пробки.

Внаслідок вибуху дві людини загинули та одна травмована. За даними пропагандистського каналу Baza, загинула чиновниця з Білгородщини та її чоловік. Їхню 14-річну доньку госпіталізували до однієї з лікарень Краснодарського краю.

«Про причини події додатково повідомлять правоохоронні органи, на місці працюють усі необхідні служби. Враховуючи ситуацію, що склалася, прошу мешканців і гостей півострова утриматися від поїздок через Кримський міст і з метою безпеки вибирати альтернативний сухопутний маршрут через нові регіони», – заявив Аксьонов.

У коментарі виданню «РБК-Україна» представники СБУ повідомили, що до нічного підриву Кримського мосту причетна Служба безпеки та Військово-морські сили України. Окремо глава відомства Василь Малюк заявив, що міст цілком законна мета для України та пообіцяв пізніше розповісти деталі унікальної спецоперації.

«Міст атакували за допомогою надводних дронів. Дійти до мосту було складно, але, зрештою, це вдалося зробити», – повідомили у відомстві.

Читайте також:
«Бавовна» на Чонгарі – підірвані мости до Криму (фото та відео)

Представник ГУР МО Андрій Юсов у коментарі «Суспільному» заявив, що не розкриватиме деталі інциденту на Кримському мості. Він лише процитував Кирила Буданова, який раніше заявив, що «Кримський міст – конструкція там зайва».