X

На «Москвичі» заговорили про «вітчизняну» автомобільну платформу

Сроки появления автомобилей на новой российской платформе, не озвучиваются

Москва продовжує генерувати гучні заяви про «незалежність» від усього західного, що руйнує велич Росії. Ще одна подібна заява прозвучала з вуст директора «відродженого Москвича», а точніше — колишнього заводу Renault. У власність уряду Москви він перейшов у травні цього року, після виходу французької Групи з російського ринку.

Як було заявлено, на заводі «готуються дати старт роботі зі створення власної платформи для електромобілів під брендом «Москвич». У звичному для всіх розумінні, автомобільна платформа — це набір вузлів та агрегатів, що охоплює підвіску, двигун, кермо та низку інших елементів, який дає змогу будувати моделі різних сегментів. З яких складових планують зібрати свою платформу росіяни, залишається загадкою.

Нагадаємо, що з моменту запровадження першого пакету санкцій за військове вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року найбільший російський автоконцерн «АвтоВАЗ» так і не зміг знайти заміну японським коробкам передач та німецьким двигунам. Але це не заважає керівництву московського заводу обіцяти росіянам перші 600 автомобілів марки «Москвич» до кінця 2022 року.

Читайте також:
АвтоВАЗ намагається отримати європейську коробку передач китайського виробництва

Як повідомлялося раніше, найближчим часом на розвиток «Москвича» виділять 5 млрд руб. Цю суму в рівних частках обіцяють надати уряд Москви та «КамАЗ». Виділені кошти витратять на «локалізацію вузлів та компонентів та адаптацію виробничих потужностей». За однією з версій, під маркою «Москвич» випускатимуть автомобілі одного з китайських брендів. Серед можливих варіантів називають JAC, FAW та BYD.