X

На продаж виставили перший в історії Volkswagen Golf для перегонів

Уникальный гоночный Volkswagen Golf Mk1 оснастили более мощным двигателем и выставили на аукцион

Аукціонний дім RM Sotheby’s є одним із найстаріших у світі. Він налічує 90 офісів у 40 країнах світу і щорічно проводить близько 250 аукціонів, на яких виставляють рідкісні раритетні предмети, а також унікальні екземпляри колекціонування.

Одним із лотів, який нещодавно виставили на аукціон, став перший у світі перегоновий автомобіль Volkswagen Golf Mk1 в яскраво-червоній лівреї. Його розробив Рольф Нотелле і вперше представлений в 1975 році на гран-прі Бельгії Формули-1, яка проводиться на трасі в Золдері. Автомобіль був оснащений 1,6-літровим рядним чотиритактним двигуном потужністю 162. За час участі в перегонах на цьому Volkswagen Golf вдалося здобути кілька перемог, перша з яких була на Гран-прі Гокенгаймринг.

Читайте також:
Volkswagen Golf R потрапив до рук тюнерів BMW: що з цього вийшло (фото)

Усі ці роки автомобіль стояв у компанії його творця, а в 2011 році унікальний Volkswagen Golf Mk1 модернізували. Маркус Нотелла повністю відновив його і представив публіці на фестивалі Techno Classica в Ессені (Німеччина) в березні 2012 року. От тільки інженери замінили двигун моделі на 1,8-літровий потужністю 175 к.с., який працює з карбюраторами Weber 45 DCOE і безконтактним запалюванням. Також було додано комплект коліс BBS, підвіску Uniball і перегонову гальмівну систему з чотирипоршневими передніми і двопоршневими задніми супортами.

Після проведеного апгрейда Golf перебуває у відмінному стані і повністю готовий до використання на треку.