X

На продаж виставили військовий баггі Longline зі справжнім кулеметом (фото)

У Великій Британії на торговому майданчику The Classic Motor Hub з’явився цікавий лот – бойовий баггі Longline LSV (Ricardo) з кулеметом на турелі. Він був розроблений для війни у Перській затоці. Тираж становив 20 примірників.

Виставлений на продаж екземпляр дюнного баггі на війну так і не потрапив. Він був переданий британським Міністерством оборони на базу НАТО, де навчався елітний підрозділ армії. Оснащувався баггі великокаліберним кулеметом Браунінга і чудово підходив для поїздок суворим бездоріжжям.

Випустили баггі у 1990 році, а після завершення війни його вивели зі складу SAS та продали приватній особі. При цьому турель, кулемет і засоби кріплення ракетної протитанкової установки зберегли. Тільки їх дезактивували, перетворивши на муляж. Навіть стрічка з патронами, яка входила в комплектацію, не бойова, а лише обманка.

У лістингу зазначено, що у 2000-х роках баггі пройшло масштабну реставрацію та знову було перепродано. Першим власником називають легендарного гонщика Людовіка Ліндсея, а потім машину перекупив телеведучий Беар Гріллс. Наразі автомобіль шукає нового власника, якому його готові віддати за 35 000 фунтів стерлінгів (майже 1,7 млн гривень).

Читайте також:
В Україні збудували унікальний всюдихід для передової – ортобаггі (відео)

Баггі знаходиться у відмінному стані і повністю на ходу. Він оснащений 1,9-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном, який працює у парі з чотириступінчастою механікою. Донором установки став фургон Volkswagen Transporter. Також баггі має додатковий захист днища. Конструкція кузова – трубчаста.