X

На продаж виставили культовий Ferrari F1 Міхаеля Шумахера

Чемпионский болид планируют продать более чем за 10 миллионов долларов

З 3 по 12 квітня Sotheby’s проведе закриті торги, на яких продадуть Ferrari F1 Міхаеля Шумахера. На цьому автомобілі легендарний німецький гонщик виграв Чемпіонат світу із кільцевих перегонів 2000 року. Це був його перший чемпіонський титул в якості пілота Формули-1.

Спочатку гоночний болід із номером шасі 198 використовувався як запасний автомобіль команди. Але під час кваліфікації Гран-прі Бразилії, Шумахер стартував на ньому з третьої позиції, а під час перегонів перетнув фінішну межу першим. На Гран-прі в Іспанії гонщик привів автомобіль до поул-позиції, але зрештою став п’ятим, хоча лідирував практично всю дистанцію. Стати першим йому завадили проблема із дозаправкою.

На Гран-прі Монако Шумахер стартував із поул-позиції й на одному етапі випередив решту на 35 секунд. На жаль, він був змушений зійти з дистанції через поломку штовхача. В Австрії німець став третім, але зрештою виграв Чемпіонат 2000 року. А команда Ferrari виборола Кубок конструкторів.

Продати болід Ferrari F1-2000 планують за понад 10 мільйонів доларів. Після виходу на пенсію компанія Ferrari повністю переналаштувала болід Шумахера, і тепер він може брати участь у приватних трек-днях заводської програми Ferrari F1 Clienti.

Зі слів представника Sotheby’s, 16 листопада 2017 року у Нью-Йорку Ferrari F2001, на якому Шумахер став чотириразовим чемпіоном світу, продали за 7 504 000 доларів. У 2022 році на аукціоні Sotheby’s Luxury Week в Женеві шасі F2003-GA №229 продали за 15 900 530 доларів. Це зробило болід найдорожчим із колись проданих автомобілем Формули-1 сучасної епохи.

Читайте також:
Ferrari знімає з виробництва популярний спорткар