X

На продаж виставлено Porsche 911 із двигуном від формульного боліду McLaren

Существует всего одиннадцать таких автомобилей

O’Gara Coach, офіційний дилер Aston Martin, Bentley, Bugatti, Czinger, Koenigsegg, Lamborghini, Lanzante, Maserati, McLaren, Pininfarina, Rimac, Rolls-Royce у Південній Каліфорнії, виставив на продаж унікальний Porsche 911. Спорткар під назвою Porsche 930 TAG Turbo — один із одинадцяти рестомодів, побудованих британською компанією Lanzante.

Унікальність автомобілів пояснюється не лише обмеженим тиражем. В них використані агрегати гоночних автомобілів кінця 1980-х років. Зокрема, виставлений на продаж TAG Turbo SJ87 оснащений «бітурбошісткою» TTE P01 від McLaren MP4/3 Стефана Йоханссона. На цьому боліді шведський гонщик виступав у сезоні 1987 року на Гран-прі Австрії.

«Формульний» TTE P01 для дорожнього купе адаптували фахівці Cosworth. Агрегату замінили турбокомпресори, поставили новий картер, знизили тиск наддуву та максимальні обороти. У Porsche 930 TAG Turbo SJ87 віддача агрегату складає 510 к.с. та 420 Нм крутного моменту. Хоча до сезону 1986 року у кваліфікаційних заїздах TTE P01 видавав 1075 к.с., а в перегонах — 973 к.с.

Екс-пілот McLaren брав участь у створенні лівреї рестомоду. Гонщик розписав кузов автомобіля вручну, використавши «фірмові» синій, зелений, червоний, білий та жовтий. Ці кольори можна було побачити на шоломі Йоханссона та його боліді у 1987 році. Три відтінки зеленого відсилають до листя на шоломі, синій та жовтий нагадують про шведське коріння гонщика. Червоний та білий — спонсорські кольори Marlbobo, які прикрашали боліди McLaren.

Читайте також:
Porsche доповнив сімейство Panamera двома новими версіями (фото)