X

На продаж виставлено унікальний McLaren F1

У него самый маленький пробег среди всех существующих экземпляров этой модели

Аукціон Sotheby’s виставив на продаж «дорожній» McLaren F1 1995 року. Усього з 1992 по 1998 виготовили 106 таких автомобілів. Із них допуск до доріг загального користування отримали 65 одиниць. Саме вони носили приставку F1 у назві.

Як стверджується, цей екземпляр із номером шасі 029 виготовили для клієнта з Японії. Пізніше він потрапив до США. Стан автомобіля оцінюється як ідеальний. За майже 30 років існування він наїздив лише 410 км. При чому нинішній власник, який купив автомобіль у 2021 році, проїхав лише 23 км.

Кузов McLaren F1 029 пофарбований в унікальний відтінок Creighton Brown. Салон оздоблений у поєднанні темно-коричневою та бежевою шкірою. Автомобіль досі «взутий» в оригінальні шини Goodyear Eagle F1.

Під капотом у нього 6,1-літровий мотором потужністю 627 к.с. Максимальна швидкість гіперкара — 386, 32 км/год.

У роки виробництва цінник McLaren F1 стартував від 1,2 млн. доларів. Нинішній власник придбав його за 20,5 млн. доларів. Очікується, що на майбутньому аукціоні, що відбудеться 13-16 травня, унікальний «дорожній» гіперкар продадуть за кілька десятків мільйонів.

Читайте також:
На продаж виставили унікальний «голографічний» BMW i8

Разом із автомобілем покупець отримає набір фірмових аксесуарів. Зокрема, набір покритих золотом титанових гайкових ключів, ящик для інструментів, пам’ятний хронометр від TAG Heuer та комплект оригінальних сумок та валіз.