X

На тести виїхав електричний седан від Xiaomi (фото)

Китайський техногігант Xiaomi готується випустити на ринок два електромобілі. Перша новинка, яка становитиме конкуренцію Tesla Model 3, вже виїхала на тести.

Прототип середньорозмірного седана під кодовою назвою Modena покритий щільним камуфляжем, який дозволяє судити лише про його загальні пропорції. У нього довгий капот, похилий дах і великі колеса. Також на даху можна побачити LiDAR, який забезпечить роботу передового автопілота, розробленого фахівцями Xiaomi. У компанії заявили, що в цю систему було інвестовано майже 500 млн. доларів.

За даними інсайдерів, електрокар вийде на ринок у трьох версіях. Бюджетні варіанти побудують на 400 В платформі і живитимутся вони від літій-залізо-фосфатного акумулятора BYD. В основу топової ляже платформа високої напруги 800 В з батареєю Qilin від CATL, яка заряджається від 0 до 80% лише за 15 хвилин. Обидві версії оснастять процесорами Qualcomm 8295.

Презентувати електричну новинку від Xiaomi мають намір до кінця поточного року, а в продаж вона надійде на початку 2024-го. Роком згодом до неї приєднається модель під назвою Le Mans. У компанії зазначили, що ціна на седан стартуватиме від 40 000 доларів.