X

На відео потрапив момент вражаючого обвалення мосту

Подрыв был санкционированным

В Індії сталася друга гучна подія за останні кілька днів. У місті Бхалгаллур у штаті Біхар впав чотирисмуговий міст через Ганг. Відео цього феєричного видовища, зняте випадковими свідками, опублікували місцеві ЗМІ.

Спочатку у води Гангу обрушилися опори та один із фрагментів дорожнього полотна у центрі мосту. Потім впали прольоти, що трималися на них. За деякими даними, у річці опинилися не менше 30 плит та кілька стовпів.

Це вже другий обвал недобудованого мосту, який коштував близько 208 млн доларів, за останні 14 місяців. Частина мосту обвалилася 30 квітня минулого року внаслідок сильного шторму. Комісія, створена експертами технологічного університету IIT-Roorkee, виявила численні структурні дефекти.

Як стало відомо пізніше, знесення було санкціоноване урядом Біхара. Раніше розібрали ділянки, які експерти відзначили як особливо вразливі, а остаточно сліди «корупції» на будівництві знищили зараз.

Читайте також:
Tesla має намір побудувати ще один завод — цього разу в Індії

Проте уряд розпорядився провести розслідування недільного інциденту. Проти посадових осіб, які припустилися помилки, планують вжиті суворі заходи. Також ведуться пошуки співробітника компанії SP Singla, який охороняв недобудований міст. Наразі він вважається зниклим безвісти.